ГоловнаПолітика

Рада звільнила учасників АТО від 1,5% військового збору

Закон прийнято з пропозиціями профільного комітету

Рада звільнила учасників АТО від 1,5% військового збору
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада звільнила від оподаткування та військового збору доходи учасників антитерористичної операції на Донбасі.

За ухвалення в цілому законопроекту №2980 проголосували 277 депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, на час проведення АТО не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, співробітників МВС, Управління держохорони, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, а також інших законних військових формувань.

Облік осіб, щодо яких не застосовується стягнення військового збору з грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у АТО, визначається Кабінетом Міністрів.

Закон прийнято з пропозиціями профільного комітету.

Також Рада має намір дозволити не враховувати отримане в період безпосередньої участі в АТО грошове забезпечення при нарахуванні субсидій на комунальні послуги учасникам АТО та членам їхніх сімей. За прийняття за основу законопроекту №2074а проголосували 278 депутатів при мінімально необхідних 226.

Зокрема, при нарахуванні субсидій учасникам АТО або членам їхніх сімей у разі звернення за відшкодуванням витрат на оплату послуг ЖКГ, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у сукупний дохід не будуть враховувати отримане ними в період їхньої безпосередньої участі у проведенні АТО грошове забезпечення та інші виплати та соціальні допомоги.

Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів має намір спростити систему надання житлових субсидій населенню 15-21 червня.

Нагадаємо, 28 липня 2014 року Кабмін схвалив законопроект про введення військового збору з доходів фізосіб у розмірі 1,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram