ГоловнаПолітика

Плани Путіна збільшити ядерний потенціал суперечать врегулюванню ситуації на Донбасі, - США

"Брязкання зброєю" є неконструктивним кроком, заявили в Білому домі

Плани Путіна збільшити ядерний потенціал суперечать врегулюванню ситуації на Донбасі, - США
Фото: EPA/UPG

Намір президента РФ Володимира Путіна збільшити ядерний потенціал Росії на більш ніж 40 нових міжконтинентальних ракет, є таким, що суперечить врегулюванню ситуації на сході України.

Про це заявив прес-секретар Білого Дому Джош Ернест на брифінгу у Вашингтоні, пише УНІАН.

"Істинним залишається той факт, що такого роду брязкання зброєю не має нічого спільного з тим, щоб врегулювати конфлікт", - зазначив Ернест.

Представник Білого Дому вважає, що звернення до застосування ядерного арсеналу навпаки призводить до ескалації ситуації з "брязканням зброєю", що є непотрібним і неконструктивним кроком.

При цьому Ернест зазначив, що введений режим санкцій проти Росії обмежує доступ Росії до економічних ресурсів, і в цій ситуації виникає питання, "чи буде Росія насправді в змозі досягти успіху, слідуючи тим багатьом твердженням і загрозам, які висуває президент Путін".

"Отже, знову, ми як і раніше стурбовані цим брязканням зброєю, що не має нічого спільного з врегулюванням конфлікту в цьому регіоні світу, і саме тому ми продовжуємо дуже серйозно ставитися до 5 статті договору про створення НАТО і продовжуємо робити кроки, які, на наше переконання, є важливими для підтримки колективної безпеки для США і наших союзників", - резюмував Ернест.

Нагадаємо, Путін заявив, що ядерні сили РФ поповнять понад 40 міжконтинентальних ракет.

6 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що питання про звернення до міжнародних партнерів щодо розміщення в Україні систем протиракетної оборони (ПРО) не стоїть у порядку денному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram