ГоловнаПолітика

Порошенко в середу внесе до Ради подання про відставку Наливайченка

У Президента є кілька варіантів на призначення нового голови СБУ

Порошенко в середу внесе до Ради подання про відставку Наливайченка
Фото: Александр Косарев

Президент України Петро Порошенко сьогодні внесе подання до Верховної Ради про відставку Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Про це після зустрічі Президента Петра Порошенка з лідерами фракцій коаліції журналістам повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко, передає РБК-Украіна.

"Президент завтра, точніше вже сьогодні, вносить подання про звільнення пана Наливайченка", - заявив Луценко.

За його словами, Порошенко вважає, що СБУ має очолювати не політик, а кадровий професіонал розвідувальної справи.

Він також зазначив, що Наливайченко надалі планує зайнятися політикою. "Війна на Сході перейшла в напівзаморожений конфлікт. Нова стратегія РФ і терористичних республік полягає в підриві України зсередини. Це новий виклик, на який треба давати адекватну відповідь. Президент вважає за потрібне на цей новий виклик відповісти новим головою СБУ", - додав Луценко.

Також, за його словами, у Порошенка є кілька варіантів на призначення нового голови СБУ. "Прізвища ці називалися на нараді, але Президент пообіцяв остаточно порадитися з лідерами коаліції, точніше поставити їх до відома про свій вибір. Сьогодні звучали кілька прізвищ, звучали аргументи з боку депутатів, але приймати рішення, як ви розумієте, буде Президент", - заявив Луценко.

Також він зазначив, що на зборах представників коаліції, Президента і прем'єр-міністра було скоординовано спільну діяльність з проведення реформ.

"Ми вважаємо, що необхідно приймати закони про реформу прокуратури, Національної поліції, закони про дорожній рух, Державне бюро розслідувань, муніципальну охорону так само, як приймали в першому читанні - пакетом брали в першому читанні, пакетом будемо приймати разом у другому. Тому що реформувати окремо поліцію або Державне бюро розслідувань, або якийсь інший орган неможливо. Це повинна бути загальна архітектура, єдиний комплекс для ефективної боротьби з корупцією та злочинністю", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко наполягає на призначенні Грицака головою СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram