ГоловнаПолітика

ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу в заволодінні "Межигір'ям"

Також складено підозру про отримання екс-президентом хабара від Клюєва

ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу в заволодінні "Межигір'ям"

Генеральна прокуратура склала письмові повідомлення екс-президенту Віктору Януковичу та іншим колишнім чиновникам про підозру в заволодінні державним майном - будівлями і спорудами комплексу відпочинку "Пуща Водиця" резиденції "Межигір'я".

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Складено письмові повідомлення про підозру колишньому президенту України В. Януковичу, директору ТОВ "Медінвесттрейд" Г. Герасименку, директору ТОВ "Танталіт" П. Литовченку й іншим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу за фактом заволодіння будівлями комплексу відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я" та земельними ділянками (площею понад 100 га), на яких вони розташовані, а також дій з легалізації зазначеного незаконно отриманого майна, вчинених за сприяння С. Клюєва", - йдеться в повідомленні.

Крім того, складено підозру за фактами одержання Януковичем неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від депутата Верховної Ради Сергія Клюєва. Мова йде про десятки мільйонів гривень, які використовувалися на оплату витрат, пов'язаних з проживанням Януковича в резиденції "Межигір'я".

Нагадаємо, в ніч на 22 лютого минулого року після Революції Гідності Віктор Янукович утік із Києва і незабаром покинув Україну. Зараз він перебуває на території Росії. 23 лютого Рада проголосувала за повернення резиденції "Межигір'я" в держвласність. У червні 2014 госпсуд Києва повернув у держвласність 135 га землі, на якій розташоване "Межигір'я".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram