ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Рада сьогодні розгляне питання зниження пенсійного віку

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроект №0030 про приєднання України до Міжнародної конвенції про захист всіх осіб від насильницьких зникнень. Також парламентарі планують розглянути законопроект про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо зниження пенсійного віку та поліпшення інших умов виходу на пенсію).

Про це йдеться у порядку денному засідання парламенту.

Також парламент розгляне ратифікацію угод з Великобританією про повітряне сполучення; з НАТО - про перепоховання радіоактивних відходів, що утворилися у результаті виконання військових програм колишнього СРСР, з Естонією - про розміщення дипломатичних відомств на території обох держав і з Польщею - про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ.

Також у першому читанні парламентарі розглянуть законопроекти №1591 про забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Ради, парламентських комітетів і депутатів та №1895 про накладення стягнення на парламентарів за порушення вимог персонального голосування.

Крім того, Рада розгляне проект заяви парламенту щодо збереження в Україні самобутності і культурної спадщини кримських караїмів і кримчаків (проект постанови №2680).

О 15:00 в залі засідань Ради відбудуться парламентські слухання на тему "Сімейна політика України - цілі і завдання".

Нагадаємо, на пленарному тижні 16-19 червня Рада має намір розглянути близько 100 законопроектів і проектів постанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram