ГоловнаПолітика

Набуває чинності угода з Чилі про скасування візового режиму

Перебувати на території республіки дозволено до 90 днів.

Набуває чинності угода з Чилі про скасування візового режиму
Фото: tundrasolutions.com

21 жовтня 2015 року набуває чинності Угода між урядом України та урядом Республіки Чилі про умови взаємних поїздок громадян, підписана 24 квітня 2015 року.

Згідно з положеннями Угоди, громадяни України зможуть без віз в'їжджати, прямувати транзитом та перебувати на території Республіки Чилі максимальним терміном до 90 днів, а громадянам Республіки Чилі на території України - максимальним терміном до 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

Як зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Чилі - 25-та країна, з якою в України безвізовий режим. Він також зауважив, що Україна і Чилі протягом багатьох років плідно співпрацюють у політичній та економічній сферах.

Нагадаємо, дипломатичні відносини між Республікою Чилі та України почалися 28 січня 1992 року. У квітні 2014 року року голова правління банку "АРКАДА" Костянтина Паливоду призначено Почесним консулом Республіки Чилі в місті Києві. Консульський округ, в межах якого Паливода К. В. виконує функції Почесного консула, охоплює всю територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram