ГоловнаПолітика

Путін: нас не цікавить, хто і як розпорядився кредитом Януковича

Росію цікавить повернення цих коштів, сказав президент

Путін: нас не цікавить, хто і як розпорядився кредитом Януковича
Фото: EPA/UPG

Росію не цікавить "хто і як розпорядився" в Україні кредитом $3 мільярда, наданим за президентства Віктора Януковича, і вона хоче отримати їх назад.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо, повідомляє УНІАН.

"Нас не цікавить, хто і як розпорядився цими грошима. Нас цікавить повернення цих коштів... Ми сподіваємося ці гроші отримати, як і записано у відповідних угодах", - сказав Путін.

При цьому він заявив, що після того, як борг України перевищив 60% ВВП, РФ має право вимагати погашення достроково, але не робить цього через важке економічне становище в українській економіці.

Він нагадав, що російські кошти пішли на придбання суверенних паперів України за англійським правом і були спрямовані на підтримку бюджету, вирішення соціальних питань.

"Сумно, що наші колеги про такі речі думають у подібних категоріях. Якщо хтось вважає, що це хабар за те, щоб президент Янукович не підписував угоди про асоціацію, тоді, напевно, також хабарами можна вважати всі кошти, вкладені іншими кредиторами і інвесторами для того, щоб ця угода була підписана, а там багато грошей з американських фондів", - сказав Путін.

Він підкреслив, що імплементацію угоди відкладено до 1 січня 2016 року.

"Виникає запитання, а гроші кому пішли в кишеню, якщо це хабар?", - сказав Путін і додав, що відклавши імплементацію, керівництво України зробило те саме, що запропонував колишній президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко назвав російський кредит 3 млрд доларів хабаром, який Янукович отримав за відмову підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram