ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає звіту про виконання рекомендацій щодо безвізового режиму до 17 серпня

Робота над безвізовим режимом має бути пріоритетом для всіх гілок влади, нагадав Президент

Порошенко вимагає звіту про виконання рекомендацій щодо безвізового режиму до 17 серпня
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко доручив Верховній Раді, Раді національної безпеки і оборони, Кабінету Міністрів та профільним відомствам підготувати оновлений звіт про виконання рекомендацій Європейської комісії щодо введення Європейським Союзом безвізового режиму для українських громадян до 17 серпня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Завдання, які стоять перед нами, які записані в план, є абсолютно чіткими і конкретними", - підкреслив Порошенко.

За словами Президента, необхідно звернути увагу на пріоритетність вирішення таких питань, як створення моделей первинної ідентифікації фізичних осіб та інтегрованого управління кордоном, що передбачає включення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, комплексне вирішення питання поліпшення умов мігрантів та біженців і вироблення єдиного підходу для реформування системи правоохоронних органів.

Він також висловив сподівання, що протягом тижня Рада ухвалить низку законів, що стосуються змін у законі про прокуратуру, законах про національну поліцію та реформуванню правоохоронних органів.

"Просив би разом з СБУ приділити максимально увагу впровадженню нормативно-правового регулювання у сфері захисту свідків", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що така система також необхідна для ефективної роботи Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, Порошенко наголосив на необхідності виконання Україною до листопада вимог ЄС для введення безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram