ГоловнаПолітика

"Самопоміч" і "Батьківщина" не готові підтримати відставку Наливайченка

Малі фракції хочуть перед голосуванням розібратися в питанні

"Самопоміч" і "Батьківщина" не готові підтримати відставку Наливайченка
Фото: Макс Требухов

Фракції "Самопомочі" та "Батьківщини" у Верховній Раді не готові голосувати за відставку голови СБУ Валентина Наливайченка, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми завжди ухвалюємо поінформовані рішення. Після ситуації, яка склалася у ЗМІ і в АП, ми запросили керівництво СБУ, головного прокурора та міністра МВС до нас на фракцію. На сьогодні погодився лише керівник СБУ. Сьогодні ввечері фракція зустрічається з ним для дискусії", - заявив глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

У свою чергу Сергій Соболєв заявив, що його фракція не має інформації ні для відставки, ні для підтримки Наливайченка. На запитання журналістів про можливість причетності глави СБУ до групи Фірташа, Соболєв заявив: "Мені важко говорити, чи діяв глава СБУ в інтересах будь-якої фінансово-промислової групи, для цього потрібні факти. Наша фракція хотіла б отримати ці факти, якщо вони є... Ми запросимо пана Наливайченка на зустріч".

"На жаль, я думаю, що факти корупції в СБУ не викорінені, факти використання погон СБУ, в тому числі для незаконних схем, не викорінені, розпочато дуже серйозну люстрацію - це теж правда. Але я думаю, що такий неповороткий механізм, як СБУ, потребує дуже швидких і ефективних рішень. Це коротка характеристика його роботи за більш ніж рік. Але у нас немає будь-якої інформації, щоб його підтримати або підтримати його відставку", - додав депутат.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко не задоволений роботою СБУ за чотирма позиціями: боротьба з корупцією, запобігання контрабанді, розслідування резонансних злочинів, робота в зоні АТО на лінії зіткнення. У зв'язку з цим він збирається внести в Раду подання про відставку глави СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram