ГоловнаПолітика

Відставку Наливайченка винесуть на голосування в середу або четвер

БПП упевнений, що коаліція підтримає пропозицію президента.

Відставку Наливайченка винесуть на голосування в середу або четвер
Фото: Макс Левин

Верховна Рада може розглянути звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка 17 чи 18 червня.

Про це в коментарі INSIDER розповів перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко.

"Рішення фракції - підтримати президента в цьому питанні. Є особлива позиція деяких депутатів з групи "УДАР", але більшість фракції буде голосувати. Тобто понад 100 осіб, я переконаний", - сказав Кононенко.

"Зараз тривають консультації з цього питання з іншими фракціями коаліції. І я думаю, що або завтра, або в четвер це питання виноситимуть на розгляд", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи є голоси для звільнення Наливайченка, Кононенко сказав: "Станом на зараз є позиція президента, і є бачення, що коаліція підтримає президента в цьому питанні".

Він назвав "нонсенсом" ситуацію, щоб коаліція не підтримала президента "воюючої держави" в питанні ротації і зміни керівника СБУ. "І якщо коаліція президента в цьому питанні не підтримає, це буде нонсенс", - сказав Кононенко.

За його словами, фракція "БПП" обговорює кілька кандидатур на посаду голови спецслужби, серед них Василь Грицак. "Президент визначиться із цією кандидатурою, ми заслухаємо його на фракції і, очевидно, будемо підтримувати", - сказав Кононенко.

Депутат також сказав, що на вчорашнє засідання фракції "БПП" із президентом запросили Наливайченка, але він не прийшов.

Нагадаємо, за інформацією кількох депутатів, Наливайченкові запропонували перейти на посаду голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram