ГоловнаПолітика

Геращенко оприлюднив російський план захоплення України

Російський генштаб планує захопити Лівобережну Україну за 15 діб.

Депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко оприлюднив робочий план Генштабу Російської Федерації із захоплення Лівобережної України.

Документи, посиланнями на які він поділився у своєму фейсбуці, вивішено на сайті "Миротворець", який курирує Геращенко. Це "Доповідь про рішення застосувати угруповання військ «Північ» у спеціальній операції", що має гриф "Цілком таємно", і пояснювальна записка до цього плану.

Як повідомляє Геращенко, нарада з приводу затвердження цього плану проходила 8-9 квітня у Санкт-Петербурзі в штабі Західного військового округу, після чого відбувся великий генеральський банкет.

На захоплення всієї Лівобережної України, за планом Генштабу РФ, відводиться лише 15 діб. Мета - швидке захоплення контролю на територією і над комунікаціями, без захоплення великих міст/обласних центрів.

Відповідно до плану, батальйонно-тактичні групи регулярної російської армії, об'єднані в групу військ "Північ", повинні будуть вторгнутися на територію України у два етапи - спочатку в Харківську та Донецьку області, а потім у Полтавську, Київську та Чернігівську.

"При цьому вторгнення планують за старою звичкою маскувати під наступ орд "ополченців" ЛНР/ДНР, які накопичили сили і хочуть відновити конституційний лад в Україні без повернення Януковича", - пише депутат.

У плані, зокрема, передбачено проведення операцій дискредитації Національної гвардії шляхом "організації фото/відеофіксації безчинств націоналістів проти мирних жителів ЛНР/ДНР".

"Або говорячи простою мовою, заплановано застрелити кілька десятків жителів окупованого українського Донбасу, зняти це на фото та відео і скинути все це на дії української сторони", - пише Геращенко.

За його даними, аналогічний план розробило командування Південного військового округу РФ. Мета Південної групи військ - удар на Запоріжжя та Мелітополь через район Бердянська і Маріуполя, вихід до Перекопського перешийку для відкриття сухопутних шляхів сполучення з Кримом.

Нагадаємо, останнім часом перші особи держави заявляли про високу загрозу наступу бойовиків за підтримки російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram