ГоловнаПолітика

США заявили, що не планували тренувати "Азов"

Вашингтон чекає, коли Україна визначить кандидатів, яких  тренуватимуть американські військові

США заявили, що не планували тренувати "Азов"

Адміністрація США націлена на якомога ефективніше співробітництво з українською стороною в проведенні військових тренувань, утім залучати до цього процесу полк "Азов" Вашингтон не планував.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джефф Ратке, коментуючи останні поправки Палати представників США про обмеження підтримки "Азову" з боку Штатів, повідомляє Укрінформ.

"У мене немає позиції щодо закону (в який було внесено поправки - ред.), але що стосується конкретного занепокоєння, ми заохочуємо зусилля України щодо включення добровольчих батальйонів до складу Міністерства оборони та МВС, а щодо батальйону "Азов", то його не залучено до навчань, і у нас не було планів проводити з ними тренування", - уточнив Ратке.

Він також додав, що у Вашингтоні "з нетерпінням чекають роботи з Україною з визначення кращих кандидатів, для яких США забезпечуватимуть військові тренування".

Нагадаємо,  минулого тижня нижня палата Конгресу США під час перегляду законопроекту HR2685 про фінансування витрат Пентагону на 2016 рік прийняла поправки, які забороняють виділення коштів на підготовку бійців "Азову" силами американських інструкторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram