ГоловнаПолітика

МЗС України протестує проти візиту Медведєва до Криму

Перебування прем'єра РФ у Криму є нехтуванням суверенітету України

МЗС України протестує проти візиту Медведєва до Криму
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти перебування прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в окупованому Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС.

"МЗС України висловлює протест у зв'язку з перебуванням на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим глави російського Уряду Д. Медведєва", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні говориться, що вимоги щодо погодження візитів грунтуються на загальновизнаній міжнародній практиці, в основі якої - безумовна повага до суверенітету інших держав.

"Перебування Д. Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державного суверенітету України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться в повідомленні МЗС .

Нагадаємо, це не перша нота протесту МЗС України з приводу візиту посадових осіб Росії в окупований Крим. Раніше МЗС висловило протест проти візиту Медведєва до Криму 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram