ГоловнаПолітика

Наливайченко розповів про допит у ГПУ

СБУ готова затримати Анатолія Даниленка.

Наливайченко розповів про допит у ГПУ
Фото: Макс Требухов

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як пройшов його допит у Генпрокуратурі.

Він повідомив, що передав слідчому ГПУ матеріали про корумповану схему за участю мережі заправок "БРСМ-Нафта". Збитки держбюджету протягом 2014-2015 років від цієї схеми Наливайченко оцінив у більш ніж мільярд гривень.

При цьому до реалізації схеми, за словами голови СБУ, залучили великі російські підприємства, які постачали нафтопродукти і їхні компоненти, екс-міністра палива та енергетики України Едуарда Ставицького, якого називають власником "БРСМ-Нафти", і колишнього заступника генерального прокурора Анатолія Даниленка. Останнього Наливайченко звинуватив у тому, що він зупинив слідство МВС проти "БРСМ-Нафти".

Окрім передачі матеріалів, голова СБУ зажадав негайно починати затримувати винуватих.

"За результатами цієї розмови з керівництвом Головного слідчого управління ми ухвалили невідкладне рішення - просто зараз СБУ виділяє все необхідне, зокрема бойові підрозділи, щоб негайно почалися слідчі дії стосовно тих посадовців, які є в матеріалах кримінального провадження", - переказує слова Наливайченка Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, перед допитом Наливайченко пообіцяв прийти зі спецпризначенцями в Генпрокуратуру, щоб отримати дозвіл на затримання колишнього заступника генпрокуратури Анатолія Даниленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram