ГоловнаПолітика

Україна вимагає від РФ гроші на ремонт консульства

МЗС відреагувало на напад на Генконсульство України в Ростові

Україна вимагає від РФ гроші на ремонт консульства
Фото: zn.ua

Міністерство закордонних справ України висловило Російській Федерації протест через напад на дипломатичні установи в Москві і Ростові-на-Дону.

Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій на офіційному сайті відомства.

"МЗС України висловлює рішучий протест з приводу зухвалих нападів на дипломатичні установи України в Москві і Ростові-на-Дону, вчинені 12 червня 2015 року", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що МЗС розцінює такі дії як свідому провокацію проти України, її дипломатичних представників і грубе порушення Росією положень Віденської Конвенції 1963 року про консульські зносини.

"Вимагаємо від російської влади негайного всебічного розслідування, суворого покарання винних, а також компенсації заподіяної матеріальної шкоди", - йдеться в повідомленні.

"Забезпечення безпеки дипломатичних і консульських установ України в Російській Федерації та їх персоналу є прямим обов'язком російської влади", - підкреслили в МЗС.

Як повідомляє інформагентство РІА "Новости", російська поліція не затримала жодного з погромників консульства в Ростові-на-Дону. При цьому поліцейські стверджують, що в погромі брали участь близько 100 осіб.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Ростові-на-Дону невідомі закидали будівлю українського Генконсульства яйцями і камінням. Також напередодні зазнало нападу посольство України в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram