ГоловнаПолітика

Яценюк закликав розібратися з примусовим об'єднанням громад

За законом об'єднання територіальних громад має відбуватися добровільно, але відомі випадки примусу до об'єднання

Яценюк закликав розібратися з примусовим об'єднанням громад
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк на засіданні Ради регіонального розвитку за участю керівників ОДА закликав керівників обласних державних адміністрацій розібратися з випадками примусового об'єднання громад.

Про це повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Яценюк підкреслив, що за законом об'єднання територіальних громад має відбуватися виключно добровільно. Але відомі випадки, зокрема у Київській області, коли громади примушують до об'єднання.

"Виходить голова районної адміністрації або заступник і каже:" Все вже вирішено, ви зобов'язані тільки проголосувати, ніхто вас нічого питати не буде. Уряд написав затвердити перспективний план, а якщо не затвердите - грошей на наступний бюджетний рік не отримаєте", - сказав Яценюк.

Він доручив віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку провести роз'яснення з приводу того, що об'єднання громад може відбуватися виключно на добровільній основі.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що зміни до законодавства щодо децентралізації підготовлено на 70%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram