ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти одного з колишніх заступників Яреми

Заступник генерального прокурора брав "відкати"

СБУ порушила справу проти одного з колишніх заступників Яреми
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти одного з колишніх заступників генерального прокурора за отримання відкатів від керівництва нафтобази "БРСМ-Нафта".

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко на круглому столі у п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

"Корупція вже завдала удару і створила екологічну катастрофу - Васильківський район, нафтобаза. Чому вона горіла? Та тому що власники дозволили, колишній міністр Ставицький і всі інші "кришували", отримували злочинні доходи. Один із колишніх заступників генпрокурора. Кримінальне провадження сьогодні СБУ зареєструвала, і ми налаштовані працювати, і не треба нас зупиняти", - сказав він.

Раніше на засіданні уряду Наливайченко заявив, що "БРСМ-Нафта" контролюється Ставицьким, а його партнером є колишній заступник генерального прокурора.

"Треба чітко казати, що вся ця нафтобаза і схожі на неї належали колишньому міністру енергетики Ставицькому... Друге: ми готові разом з МВС розслідувати, як заступник генпрокурора зупинив розслідування міліції, як він став співвласником такої нафтобази і схожих нафтобаз. А головне, щоб саме ці мільярдери, компенсували збитки сім'ям і нашим громадянам, бюджету", - сказав він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у фейсбуці у свою чергу повідомив, що одну з кримінальних справ міністерства щодо БРСМ - про виробництво контрафактного бензину - закрили у жовтні 2014 року.

"Матеріали цього виробництва витребує попереднє керівництво Генеральної прокуратури України і відразу прокурор - процесуальний керівник вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про його припинення у зв'язку з відсутністю складу злочину", - повідомив він.

Нагадаємо, що заступниками Яреми були Микола Герасим'юк, Анатолій Даниленко, Віктор Шокін, Олексій Баганець, Анатолій Матіос, Олег Бачун та Віталій Касько. Шокін зараз є генпрокурором, а Матіос і Касько - його заступниками, тому вони поза підозрою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram