ГоловнаПолітика

Трьох київських прокурорів звільнено через СМС-листування, що потрапило в Інтернет (ОНОВЛЕНО)

Прокурори через Viber домовлялися про побиття активіста.

Трьох київських прокурорів звільнено через СМС-листування, що потрапило в Інтернет (ОНОВЛЕНО)
Прокурор Артем Тендитный
Фото: Василий Крутчак

Прокуратура Києва звільнила трьох столичних прокурорів після того, як в Інтернет потрапила їхнє СМС-листування.

Цю інформацію LB.ua підтвердили в прес-службі прокуратури м. Києва.

"Усіх трьох звільнено з лав органів прокуратури - це перші результати службової перевірки. Їх продовжують перевіряти, і коли перевірка закінчиться, буде ухвалено рішення, чи заносити цей випадок у єдиний реєстр кримінальних справ", - сказали в прес-службі.

Про звільнення прокурорів повідомив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

"Прокуратура міста Києва провела службову перевірку щодо співробітників органів столичної прокуратури, СМС-листування і поведінку яких оприлюднили в засобах масової інформації. Інцидент викликав значний суспільний резонанс, завдав шкоди репутації й авторитету органів прокуратури. За результатами цієї перевірки наказом в.о. прокурора міста Києва за вчинок, який ганьбить працівника прокуратури, порушує присягу і кодекс професійної етики та поведінки, Тендітного Артема Петровича і Солов'я Дениса Юрійовича звільнено з посади прокурорів прокуратури Дніпровського району міста Києва, а Лисенка Сергія Сергійовича - з посади старшого прокурора відділу прокуратури міста Києва", - повідомив він на своїй сторінці у фейсбуці.

Листування, у якому прокурори з матюками чи жартома, чи серйозно домовлялися про побиття активіста, велося через телефон у закритій групі Viber, її оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці журналіст Василь Крутчак, який і сфотографував її під час засідання Дніпровського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram