ГоловнаПолітика

Порошенко обіцяє миттєву реакцію на будь-які "республіки"

Президент заявив, що зробить усе можливе, щоб звільнити окуповану територію

Порошенко обіцяє миттєву реакцію на будь-які "республіки"
Фото: president.gov.ua

Українська влада буде рішуче і миттєво реагувати на будь-які прояви сепаратизму і проголошення так званих "республік".

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу перед активом Донецької області в Маріуполі, повідомляє Укрінформ.

"Що стосується цілісності держави, ніяких компромісів не буде. Ніяких так званих "республік" більше допущено не буде. І реакція буде миттєвою", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що ключовим елементом нашої Конституції є "питання зовнішньої політики, цілісності держави, статусу унітарної держави і ніякої федералізації".

Він зазначив, що прозорі вибори - це унікальний інструмент для розв’язання будь-яких політичних проблем, в тому числі і на окупованих територіях Донбасу, де зараз керують "маріонетки, яких ніхто не обирав".

"І я, як Президент, зроблю все можливе, щоб звільнити окуповану територію і дати можливість громадянам України, які зараз перебувають у заручниках, зробити свій вибір", - запевнив Порошенко.

За його словами, з тими представниками, яких оберуть на прозорих і чесних виборах, українська влада вестиме діалог щодо реінтеграції цієї частини окупованих територій.

Нагадаємо, 11 червня під час візиту до Маріуполя Порошенко оголосив про зміну голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Замість Олександра Кіхтенка цю посаду тепер займає Павло Жебрівський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram