ГоловнаПолітика

Санкції проти Росії триватимуть до повернення Криму Україні, - постпред США при ООН

Саме агресія Росії в Криму стала підставою для застосування санкцій, зазначила Пауер

Санкції проти Росії триватимуть до повернення Криму Україні, - постпред США при ООН
Фото: EPA/UPG

Санкції проти Росії триватимуть доти, поки Крим не повернеться під контроль України.

Про це під час звернення з промовою до українського народу про критичну важливість реформаторських зусиль України заявила постійний представник США в ООН Саманта Пауер, передає РБК-Україна.

"Саме агресія Росії в Криму стала підставою для застосування санкцій, і ці заходи залишаються чинними і будуть залишатися, поки Росія буде окупувати частину України. По-друге, я і мої колеги (як посол Пайєтт в Україні), коли ми говоримо про Україну, то намагаємося якомога чіткіше донести до співрозмовника, що відбувається в Україні, тому що спроба анексувати - це велике порушення міжнародного права", - сказала Пауер.

Вона також зазначила, що незважаючи на те, що зараз акцент робиться на ситуації на сході України, ООН ніколи не буде забувати про Крим.

"Об'єднані Нації документують те, що відбувається в Криму. Ми весь час підкреслюємо, крім того, що зараз насправді акцент більшою мірою на конфлікті на сході України, ми ніколи не забудемо про Крим і не будемо зупинятися доти, поки Крим не повернеться під контроль України", - заявила Пауер.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив, що провідні економіки світу готові посилити санкції щодо Російської Федерації, якщо це буде необхідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram