ГоловнаПолітика

Скандальна комісія у справі антикорупційного агентства береться до роботи

Кабмін звинуватили у призначенні підконтрольних людей у склад комісії.

Скандальна комісія у справі антикорупційного агентства береться до роботи
Фото: lifedon.com.ua

Кабмін оголосив, що конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції проведе своє перше засідання в четвер, 11 червня, йдеться на сайті уряду.

До складу конкурсної комісії мали обрати вісьмох членів: чотирьох - від громадських організацій і по одному - від президента, Верховної Ради, Кабміну та Нацагентства з питань держслужби. Комісія ж обере п'ятьох членів Нацагентства.

Раніше Кабмін затвердив підсумки конкурсу. До складу комісії увійшли заступник міністра Кабінету Міністрів Роман Греба, представник президента в Кабміні Олександр Данилюк, голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, представник громадської організації "Фонд "Відкрите суспільство" Роман Вереша, представник громадської організації "Україна ХХІ" Олег Самусь, представник громадської організації "Інститут світової політики" Віктор Шлінчак, представник громадської організації "Молодіжне об'єднання "Львівський Євромайдан" Олександр Ружицький.

Водночас Верховна Рада не заповнила свою квоту, відмовившись підтримати кандидатуру виконавчого директора Transparency Іnternational Олексія Хмари.

Після цього Transparency International оскаржила результати відбору членів конкурсної комісії в суді. Крім того, з'явилася інформація, що квоту громадських організацій заповнили людьми, підконтрольними Кабміну.

Представник Президента в комісії Олександр Данилюк заявив, що не братиме участі в засіданнях комісії, поки не вщухне скандал.

Нагадаємо, основним повноваженням агентства стане аналіз і перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їхнього способу життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram