ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається, що Україна зможе стати непостійним членом Радбезу ООН

Також Порошенко нагадав, що домовився з Пан Гі Муном про відкриття в Києві офісу ООН

Порошенко сподівається, що Україна зможе стати непостійним членом Радбезу ООН
Фото: www.dyvys.in

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Україна зможе стати непостійним членом Ради безпеки ООН.

Про це він сказав під час зустрічі з представником США в ООН Самантою Пауер, передає прес-служба Порошенка.

"Президент висловив сподівання, що скоординовані зусилля дозволять Україні стати непостійним членом Ради безпеки ООН, подякувавши Саманті Пауер за її особистий внесок у відстоювання позиції України", - йдеться в повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості для України підтримки з боку Ради безпеки ООН і представника США, а також співпраці України та США в питаннях безпеки на високому рівні.

"Наші найбільші очікування щодо втілення в життя Мінських угод пов'язані з підтримкою з боку Ради безпеки ООН", - заявив Президент.

Глава держави підкреслив важливість відновлення Україною контролю над українсько-російським кордоном, вирішення важкої гуманітарної ситуації, в якій опинилися мешканці окупованих територій.

Також Порошенко згадав відкриття в Києві офісу ООН на підтримку мінських домовленостей, про що він домовився під час зустрічі з генсеком ООН Пан Гі Муном.

Саманта Пауер, у свою чергу, повідомила, що відвідала місця проживання переселенців з Донецької області і була вражена тим, як рядові українці мобілізуються і допомагають в облаштуванні вимушених переселенців. За її словами, вона відвідала багато країн, де існує проблема вимушених переселенців, і тільки в Україні вона побачила такі приклади взаємодопомоги.

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що Україна вчетверте може ввійти до складу Ради Безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram