ГоловнаПолітика

Яценюк розповів американцям, як Україна бореться на двох фронтах

Один, за словами прем'єра, розгорнутий на сході країни, а другий - проти радянського минулого

Яценюк розповів американцям, як Україна бореться на двох фронтах
Фото: nfront.org.ua

Крім агресії Росії в Криму та на Донбасі, Україні тепер доведеться долати ще внутрішнього ворога - корупцію, яка дісталася у спадок від радянського минулого.

Про це заявив в інтерв'ю The Washington Post прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Укрінформ.

"Україна бореться на двох фронтах. Один, який ви бачите на телебаченні, розгорнутий на сході нашої країни, де тисячі російських військових беруть участь у збройній агресії проти України, в тому числі незаконній анексії Криму", - зазначив прем'єр-міністр.

Другий фронт, який, за його словами, є менш видимим, але настільки ж важливим, - "війна України проти радянського минулого, спадщини корупції та поганого управління, які гальмували наше просування так багато років".

Ці битви, зазначив Яценюк, ми мусимо виграти спільно, адже "йдеться про одне - прагнення України побудувати багате і демократичне майбутнє".

Путін хоче поразки України, продовжив український прем'єр. Величезне досягнення "єдиної і вільної Європи", яке позначило кінець холодної війни, опинилося під прямою загрозою наступального російського авторитаризму та імперіалізму.

"У цій атаці Україна прийняла на себе основний удар. Але якщо нашу незалежність дозволять знищити, - наслідки цього вийдуть за межі України", - зазначив Яценюк і закликав міжнародне співтовариство уникнути цього разом.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк і міністр фінансів України Наталія Яресько 8-10 червня перебувають з робочим візитом у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram