ГоловнаПолітика

ЄС днями прийме рішення про продовження санкцій проти РФ, - Туск

Це може статися ще до саміту лідерів ЄС

ЄС днями прийме рішення про продовження санкцій проти РФ, - Туск

Рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації (РФ) буде прийнято днями.

Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск, який перебуває в Німеччині на дводенному саміті "Великої сімки" (G7), пише УНІАН.

"Я сподіваюся, що формальне, технічне рішення (щодо санкцій проти Росії) буде прийнято в найближчі дні, до проведення засідання Європейської Ради, яке заплановане на кінець червня (саміт ЄС має відбутися 26-27 червня)", - сказав Туск, нагадавши, що відповідне політичне рішення ЄС прийняв ще в березні.

Також Президент Європейської Ради висловив переконання, що "сьогодні важливо продовжити санкції проти Росії за явне порушення Мінських домовленостей". "У мене немає сумнівів, і це не моя особиста думка, що в цей момент ми повинні підтвердити нашу позицію, і йдеться не про радикалізм. Моє особисте бажання, щоб Росія була другом, а не ворогом чи європейською проблемою. Але насправді у нас немає вибору", - підкреслив він.

При цьому Туск підкреслив, що під час роботи саміту "Великої сімки" має намір отримати чітку політичну підтримку партнерів в питанні продовження санкцій проти Росії. "У мене немає сумніву, що всі наші партнери в групі "Великої сімки" готові підтримати європейську точку зору", - додав президент ЄС.

Нагадаємо, в березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Країни G7 мають намір зберегти санкції проти Росії до мирного врегулювання ситуації на сході України.

Рада ЄС 19 березня 2015 року вирішила продовжити дію санкцій проти Росії, введених за її агресивну політику проти України, поки Москва не почне виконувати Мінські угоди з врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram