ГоловнаПолітика

Зміна представника ОБСЄ може уповільнити діалог у Мінську, - МЗС

Наразі невідомо, хто замінить Тальявіні на цій посаді

Зміна представника ОБСЄ може уповільнити діалог у Мінську, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України підтверджує відставку спеціального представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Хайді Тальявіні і відзначає можливе уповільнення діалогу в контактній групі у зв'язку з цією подією.

Про це заявив директор департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макеєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Її місія дійсно завершена, ми про це знаємо... Зміна представника на певному етапі, ймовірно, зможе призвести до певного уповільнення діалогу, тому що будь-якій новій людині необхідно буде увійти в курс справ, налаштувати взаємодію з українською і російською стороною. Але ми і далі будемо виходити з того, що Тристороння контактна група - це найважливіший елемент врегулювання ситуації на Донбасі", - зазначив він.

Макеєв підкреслив, що так як Тальявіні була в Тристоронній контактній групі від самого початку, то відіграла дуже важливу роль, щоб налагодити переговори в цьому форматі, а також у підписанні Мінських домовленостей.

"Саме через її фактичне головування на засіданнях групи ми змогли сформувати мирний план, виконання якого дозволило повернути мир на Донбас. Взаємодія саме з послом Тальявіні в української сторони була дуже активною і ефективною", - повідомив Макєєв.

За його словами, зараз невідомо, хто замінить Тальявіні на цій посаді.

"Це питання поки не вирішене, рішення прийматиме діючий глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії (Івіца Дачич - ред.)", - сказав український дипломат.

Нагадаємо, швейцарське видання повідомило про те, що Тальявіні подала у відставку. Причини або точний час відставки не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram