ГоловнаПолітика

Полторак звільнив головного із забезпечення армії

Керівники 14 департаментів отримають догану

Полторак звільнив головного із забезпечення армії
Фото: job-sbu.org

Міністр оборони Степан Полторак звільнив начальника Центру забезпечення структурних підрозділів Міноборони та Генштабу за недостатнє забезпечення ВСУ матеріально-технічними ресурсами.

Під час засідання колегії Міноборони в суботу в Києві міністр також віддав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності 9 керівників департаментів Міноборони та 5 керівників департаментів Генштабу, інформує "Інтерфакс-Україна". Причиною стало несумлінне постачання армії матеріально-технічних ресурсів.

Серед основних проблем Полторак зазначив несвоєчасну виплату нагород за знищену техніку противника, несвоєчасне оформлення документів, проблеми в речовому і продовольчому забезпеченні армії.

Виступаючи під час колегії, начальник департаменту фінансового департаменту Міноборони Іван Марко розповів, що на сьогодні існують проблеми у грошовому забезпеченні військовослужбовців-учасників АТО.

"Це обумовлено переважно частою ротацією, несвоєчасним введенням в дію наказів, є також проблеми з доставкою зарплатних карток на передову", - сказав Марко.

Перервавши його виступ, Полторак заявив: "Ваше завдання - контролювати ситуацію з фінансуванням. Якщо будуть такі ж випадки в наступному місяці - я прийму відповідне рішення щодо вас".

"А про проблеми фінансування армії я маю дізнаватися не від волонтерів або зі ЗМІ, а в першу чергу від вас... Відповідальність також лежить на кожному командирі", - підкреслив глава оборонного відомства і додав: "Якщо комусь із вас так важко працювати, то вихід є - в зоні АТО - може там ви почнете працювати".

Нагадаємо, напередодні в Міноборони пообіцяли, що харчування військовослужбовців стане якіснішим. В раціон бійців повинні включити сало, м'ясо і шоколад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram