ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-міністру юстиції Лукаш (оновлено)

Лукаш інкримінують незаконне заволодіння державними коштами

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-міністру юстиції Лукаш (оновлено)
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура оголосила колишньому міністру юстиції Олені Лукаш підозру в перевищенні повноважень і службовій підробці.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Екс-чиновника підозрюють у заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення)", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що досудове розслідування проводилося Головним слідчим управлінням Генпрокуратури.

У свою чергу адвокат Лукаш Юрій Іващенко заперечує отримання нею повідомлення ГПУ про підозру.

"Ніяких повідомлень про підозру, про що повідомила Генеральна прокуратура, Олені Лукаш не повідомлялось і не вручалось. Ми з подивом почули про це, оскільки впродовж останнього року нами з цього питання було подано вичерпні пояснення і безліч доказів, які вказували на відсутність складу злочину, а тому провадження мало бути закрито. Є відповідний порядок повідомлення про підозру, але нічого з цього порядку Генпрокуратурою зроблено не було, принаймні нам про це нічого не відомо", - заявив адвокат, якого цитують "Українські новини".

"Ні Олена Лукаш, ні призначені в 2013 році її заступники ніколи не були знайомі, ніколи не зв'язувалися і не зустрічалися з ким-небудь з тих, хто брав участь у конкурсних торгах або з їх представниками. Тому вона не мала ніякої особистої зацікавленості в результатах закупівлі цих послуг. Про це точно відомо Генпрокуратурі", - зазначив адвокат.

Адвокат також спростовує невиконання замовлених міністерством послуг.

Иващенко также выразил мнение, что таким образом Генпрокуратура пытается оправдать перед ЕС необходимость продления санкций в отношении Лукаш.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо колишніх міністрів юстиції Олени Лукаш та Олександра Лавриновича за розтрату бюджетних коштів.

Станом на 27 квітня 2015 року ГПУ не висунула Лукаш жодних підозр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram