ГоловнаПолітика

Удова Гонгадзе відкликала апеляцію на вирок Пукачу

Захист вважає, що судовий розгляд справи проведено правильно

Удова Гонгадзе відкликала апеляцію на вирок Пукачу
Фото: sprotiv.org

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко відкликала свою апеляційну скаргу на вирок колишньому генералу МВС Олексієві Пукачу, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонґадзе.

Відповідне клопотання адвокат заявила сьогодні на засіданні Апеляційного суду Києва, передає УНІАН.

"У мене є заява про відкликання апеляційної скарги", - сказала Теличенко.

Вона також пояснила, що вважає, що судовий розгляд справи в Печерському суді столиці було проведено правильно, а порушення про невстановлення замовного характеру вбивства Гонгадзе допустила Генпрокуратура. Теличенко зазначила, що Генпрокуратура відновила розслідування щодо встановлення замовників убивства, а тому вона не бачить сенсу в оскарженні вироку.

У свою чергу колегія суддів прийняла заяву захисту, але зауважила, що на розгляді залишаються апеляційні скарги потерпілого Олексія Подольського й адвоката засудженого Пукача.

Нагадаємо, 29 січня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення за вбивство Георгія Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. "Скарга стосується тільки неповноти встановлення мотивів злочину", - уточнила адвокат. Також скаргу подав ще один потерпілий у справі - журналіст Олексій Подольський.

У лютому 2015 року Генпрокуратура відновила розслідування вбивства Гонгадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram