ГоловнаПолітика

Порошенко не дасть грошей ДНР і ЛНР

Президент виключив економічне співробітництво з сепаратистами

Порошенко не дасть грошей ДНР і ЛНР
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко у своєму посланні до Верховної Ради заявив, що Україна не поновить соцвиплати і бюджетні перерахування до ДНР і ЛНР.

"Ми прагнемо і готові хоч сьогодні відновити всі економічні зв'язки з тимчасово окупованими територіями Донецької про Луганської областей, зняти всі внутрішні бар'єри і обмеження на шляху людей і товарів, але за умови, що ми, Україна, відновлюємо контроль над зовнішнім кордоном, як це передбачелося Мінськими угодами. Якщо ні, дорогі мої, нічого нарікати на жорсткий контроль на лінії зіткнення. Наразі гуманітарні вантажі і пенсії, які отримують ті, хто зареєструвався на вільній від терористів території, - максимум допустимого. Утримувати і дотувати вбивць, бойовиків, допомагати утримуватися на плаву бандитам Київ не буде. І було б безвідповідально перед всією Україною, і перед жителями окупованих територій власними силами пролонгувати владу кримінально-терористичного режиму. До помітного прогресу у виконанні Мінських угод рівень економічних зв'язків залишиться на нинішньому рівні", - сказав Порошенко.

Він також виключив участь України і Заходу у відновленні інфраструктури підконтрольних бойовикам територій.

"Громадян України, які є на тимчасово окупованих територіях, я розглядаю як українських полонених, захоплених загарбниками. І цьому Донбасу як невід'ємній частині України готові допомагати не тільки ми, але й усі наші закордонні друзі. Але вкладати гроші у відновлення інфраструктури вони почнуть тільки тоді, коли переконаються, що все відбудоване сьогодні не дозволено повномасштабним російським вторгненням завтра", - сказав президент.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко напередодні заявив, що необхідно організувати продуктову блокаду бандформуванням на території Донбасу. Він також заявив, що це позиція президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram