ГоловнаПолітика

Порошенко хоче, щоб главою Національної поліції була "така людина, як Згуладзе"

Президент сподівається, що Верховна Рада підтримає її кандидатуру

Порошенко хоче, щоб главою Національної поліції була "така людина, як Згуладзе"
Фото: twitter.com/APUkraine

Президент Петро Порошенко пропонує призначити першого заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе главою створюваної Національної поліції.

Про це він сказав, виступаючи зі щорічним посланням перед Верховною Радою.

"Розпочато ухвалення законів, що регламентують реформу МВС, які відокремлюють силові функції від політичних, створюють муніципальну варту і нову поліцію. І, до речі, її майбутнім главою я бачу таку ж людину, як Ека Згулазде, чисту, не пов'язану корупційними зв'язками, рішуче налаштовану на реформу", - заявив він.

При цьому Порошенко зазначив, що призначення голови Національної поліції - прерогатива Верховної Ради. Проте він сподівається, що Верховна Рада підтримає її кандидатуру.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада ухвалила за основу проект закону, який передбачає створення Національної поліції. Згідно з цією реформою, МВС залишиться лише координаційним органом.

Завданнями Національної поліції визначено забезпечення громадської безпеки та громадського порядку, охорона і захист прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, протидія злочинності, надання послуг із допомоги особам, які через особисті, економічні, соціальні причини або інші надзвичайні ситуації потребують такої допомоги (поліцейські послуги).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram