ГоловнаПолітика

Луценко анонсував продуктову блокаду ДНР і ЛНР

За словами політика, це рішення Президента.

Луценко анонсував продуктову блокаду ДНР і ЛНР
Фото: Александр Косарев

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що необхідно організувати продуктову блокаду бандформуванням на території Донбасу.

"Поки терористи не віддадуть полонених, не припинять обстрілів - їжі з нашого боку вони не отримають. Усі наші громадяни, які розуміють цю ситуацію, повинні виїхати на вільну територію України", - подає слова Луценка прес-служба БПП.

За його словами, жодна сім'я біженців на території Луганської області не живе просто неба, хоча й у складних умовах, але люди мають дах над головою.

"Зараз бойовики мають усі продукти з України: напої, консерви, м'ясо та інше. Ціни, звичайно, вищі. Але возять їм продукти українські громадяни, які дорогою корумпують наші блокпости, які своєю чергою корумпують київське чиновництво, чомусь дозвіл на пропуск дає не місцева служба, а Київ", - зазначив народний депутат.

"Великі промислові підприємства, які зареєстровані в Україні, будуть провозити свої вантажі і платити податки. Але вантажі з продовольством, товарами народного споживання на окуповані території Донецької та Луганської областей не повинні йти. Це тверде рішення президента", - зазначив Луценко.

За його словами, коли бойовики складуть зброю, повернуть полонених, Росія забере свої загони і свою техніку, а Україна зможе контролювати зовнішні кордони - внутрішня лінія розмежування зникне.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУ МВС у Донецькій області Ілля Ківа оцінював розмір хабарів за проїзд хури через блокпост на Донбасі в 50-150 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram