ГоловнаПолітика

США погрожують Росії дорогою "ціною" за нові захоплені території на Донбасі

Держдеп координує рішення про нові санкції щодо Росії з європейськими партнерами

США погрожують Росії дорогою "ціною" за нові захоплені території на Донбасі
Мари Харф
Фото: www.dyvys.in

Офіційний Вашингтон стурбований останнім загостренням ситуації біля населеного пункту Мар'їнка та інших районів і покладає пряму відповідальність за це на російську сторону.

З такою заявою виступила в середу під час щоденного брифінгу офіційний представник Державного департаменту США Марі Харф, повідомляє Укрінформ.

"Ми стурбовані повідомленнями, в тому числі від ОБСЄ, що об'єднані російсько-сепаратистські сили вночі здійснили скоординовані атаки на позиції українських сил поблизу Донецька, Пісків і Мар'їнки", - зазначила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що "використовувалися великокаліберні ракетні снаряди та інше важке озброєння, яке має бути відведено відповідно з мінським планом, підписаним у лютому".

Харф заявила, що відновлення атак "об'єднаних російсько-сепаратистських сил" неприйнятне і суперечить мінським домовленостям.

"Росія несе пряму відповідальність за запобігання таким атакам та імплементацію режиму припинення вогню. Спроби захопити додаткові українські території зустрінуть підвищення ціни", - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання про готовність США запровадити нові санкції проти РФ, Харф зауважила, що з цього питання США "залишаються в тісній взаємодії з європейськими партнерами".

Нагадаємо, у ніч на 3 червня бойовики почали наступ на Мар'їнку та Красногорівку. У відповідь військові відкрили вогонь з важкої артилерії і втримали ці міста. Частина снарядів влучила у Донецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram