ГоловнаПолітика

Янукович із сином вдруге оскаржили санкції ЄС

У 2014 році Віктору Януковичу знадобилося більш як два місяці, щоб оскаржити санкції

Янукович із сином вдруге оскаржили санкції ЄС
Фото: glavcom.ua

Колишній президент України Віктор Янукович і його старший син Олександр Янукович вдруге оскаржили рішення суду про накладення на них санкцій Євросоюзу.

Про це йдеться у базі даних суду ЄС, який знаходиться в Люксембурзі, передає "Європейська правда".

У березні 2014 року Рада Євросоюзу наклала на екс-президента Януковича і двох його синів персональні санкції терміном на один рік. У березні 2015 року, перед тим як закінчився термін цього рішення, Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента і Олександра Януковича до березня 2016 року.

У 2014 році Віктору Януковичу знадобилося понад два місяці на те, щоб оскаржити санкції - його позов було зареєстровано 15 травня.

У 2015 році він впорався за один місяць - вже 9 квітня його позов було зареєстровано в Люксембурзі.

Як повідомляється, тексти позовів не публікуються.

Рада ЄС заморозила активи сім'ї Януковичів на території Євросоюзу, не забороняючи екс-президенту відвідувати країни ЄС. Тим часом Віктор Янукович, який наполягає на тому, що він непричетний до виведення грошей з країни, намагається оскаржити це рішення.

Спочатку санкції було накладено також на молодшого сина екс-президента Віктора. Але після його смерті в цьому році Євросоюз зняв з нього санкції.

Нагадаємо, цінні папери Олександра Януковича, сина-втікача президента України Віктора Януковича, які були на обліку у "Всеукраїнському банку розвитку", залишаються під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram