ГоловнаПолітика

Глава МЗС Фінляндії закликав не драматизувати список санкцій Росії

Це була "спроба" Росії змусити Євросоюз пом'якшити санкції

Глава МЗС Фінляндії закликав не драматизувати список санкцій Росії
Тимо Сойни
Фото: yle.fi

Поява російського списку осіб, яким заборонено в'їзд у країну, не стала сюрпризом для нового міністра закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Про це він написав у своєму блозі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не потрібно надмірно драматизувати список санкцій Росії. Це очікувана реакція Росії на заборону на поїздки її громадян. Це невеликий сюрприз. Мова про дії Росії, які пов'язані з нинішнім міжнародним становищем", - написав Сойні.

За його словами, єдиний фінський політик, який потрапив до російського списку, депутат Європарламенту Хейді Хаутала, правильно оцінила ситуацію. "На мою думку, Хейді Хаутала правильно і стримано прокоментувала своє включення в список, і мені тут додати нічого", - сказав міністр.

Зауважимо, Хаутала заявила порталу Yle, що не здивована тим, що потрапила у список. "У ньому фігурує багато людей, які відкрито і різко висловлювалися з питань України", - сказала вона.

На її думку, це була "спроба" Росії змусити ЄС пом'якшити санкції.

"Моя позиція така, що зараз особливо важливо, щоб європейські країни дотримувалися єдиної лінії дотих, поки Мінські домовленості не будуть досягнуті, і поки що немає ніяких причин відмовлятися від санкцій щодо Росії", - сказала Хаутала.

Напередодні джерело в російському МЗС повідомило, що Росія давно рекомендувала представникам країн, які ввели проти неї санкції, перед поїздкою звертатися в російські консульства, щоб уточнити, чи не заборонено їм в'їзд до РФ.

Нагадаємо, у відповідь на санкції Євросоюзу Росія заборонила в'їзд на свою територію 89-ти європейським офіційним особам

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram