ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кремлебот подала в суд на "фабрику тролів" за невиплату зарплати

Росія платить по 40 тисяч рублів за публікації в Інтернеті

Кремлебот подала в суд на "фабрику тролів" за невиплату зарплати
Фото: LB.ua

34-річна мешканка Санкт-Петербурга Людмила Савчук, яка заробляла гроші як кремлівський інтернет-бот, подала в суд на свого роботодавця за невиплату зарплати. Про це повідомляє "Коммерсант".

Савчук у грудні 2014 року прийшла в компанію "Інтернет-дослідження" за оголошенням, в якому пропонувалося займатися написанням коментарів і постів в Інтернеті на задану тему. "Робота була позмінна, зміна становила 12 годин. Усі працівники мали писати певну кількість постів і коментарів на різних сайтах", - йдеться у позовній заяві Савчук.

Позивачка працювала у відділі спецпроектів. У завдання підрозділу входило написання щонайменше п'ятьох політичних постів на теми, які розсилалися на початку кожного тижня. Зарплата становила 41 тисячу рублів (16,5 тисяч гривень за нинішнім курсом), які виплачувалися готівкою.

У березні її звільнили за те, що вона спілкувалася з журналістами, і не виплатили зарплату за лютий. Приводом для подачі позову стала відсутність офіційного трудового договору і наказу про звільнення.

Нагадаємо, петербурзька контора "Інтернет-дослідження" більше відома як "фабрика тролів", яка відіграє важливу роль у російській інтернет-пропаганді. Функція співробітників цієї фірми полягає в тому, щоб залишати повідомлення на форумах, сайтах, у соцмережах з певним посланням: наприклад, звинуватити Україну в обстрілі на Донбасі, заявити про найманців НАТО на Донбасі, розповісти про велич Володимира Путіна і т.п.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram