ГоловнаПолітика

Близько 100 осіб у камуфляжі зайшли до приміщення "Укрнафти", - депутат

Коломойський посилив охорону "Укрнафти" перед засіданням наглядової ради

Близько 100 осіб у камуфляжі зайшли до приміщення "Укрнафти", - депутат
Архивное фото
Фото: vlada.io

Близько 100 осіб у камуфляжній формі зайшли в центральний офіс ПАТ "Укрнафти" у Києві, розташований у Нестерівському провулку.

Про це повідомила народний депутат Вікторія Войціцька на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Укрнафта. Продовження історії: з джерел, яким я повністю довіряю, сьогодні о 4 ранку близько тисячі бійців, які охороняють Кременчуцький НПЗ (підконтрольний групі Приват), виїхали до Києва з єдиною метою: забезпечити охорону підприємства - читайте: обмежити доступ державі, що володіє більш ніж 50% акцій компанії. 100 осіб вже в приміщенні підприємства", - написала Войціцька.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував зміни в менеджменті "Укрнафти", а також підписання нового акціонерної угоди з міноритарними акціонерами з групи "Приват".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що можливість змінити менеджмент "Укрнафти" у держави з'явиться тільки після 26 травня, коли набуде чинності відповідний закон про зниження кворуму, а НАК "Нафтогаз України" і Міненерго зможуть провести збори наглядової ради компанії та акціонерів.

Минулого тижня НАК повідомив про скликання 29 травня засідання наглядової ради для затвердження порядку денного зборів акціонерів, у який планується включити питання про зміну керівництва компанії.

У наглядову раду "Укрнафти" входять Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман, Тимур Новиков, Урієль Цві Лейбер, Поліна Загнітко, Ярослав Теклюк, Петро Столяр, Сергій Коновець, Сергій Перелома і Андрій Коболєв. "Нафтогазу" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами ПриватБанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram