ГоловнаПолітика

Кабмін ліквідував Нацкомісію з моралі

Відповідний закон президент підписав на початку березня

Кабмін ліквідував Нацкомісію з моралі
Сайт Нацкомиссии по морали
Фото: www.moral.gov.ua

Кабінет Міністрів ліквідував Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі.

Як повідомило джерело в уряді, на сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив постанову, яка запускає процес фактичної ліквідації Нацкомісії.

Зазначимо, що Верховна Рада ліквідувала Нацкомісію ще в лютому, як "неефективний і непотрібний державний орган". 3 березня президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Згідно з документом, замість скандальної комісії, відстежувати виконання законодавства будуть МВС, Мінкультури, Держкіно, Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та інші державні органи у межах своєї компетенції.

Нагадаємо, Нацкомісія створювалася відповідно до закону про захист суспільної моралі від 20 листопада 2003 року і розпочала роботу наприкінці 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ та організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося коштом державного бюджету.

Найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Керівником комісії був Василь Костицький, який звільнився за власним бажанням у квітні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram