ГоловнаПолітика

Мін'юст попросив Росію видати сина Джемілєва

Суд України вже встановив, що вбивство Едемова було скоєно з необережності

Мін'юст попросив Росію видати сина Джемілєва
Хайсер Джемилев

Міністерство юстиції України направило до Генеральної прокуратури Росії запит про видачу сина уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Хайсера.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Твіттері.

Адвокат заявив, що має намір подати клопотання про припинення справи щодо Хайсера Джемілєва, оскільки суд України його вже засудив.

"Суд України встановив, що вбивство Едемова було скоєно Джемілєвим з необережності, а не з хуліганських спонукань, як йому закидають в РФ", - написав Полозов.

"Міністерство юстиції України направило запит про видачу Джемілєва в Генпрокуратуру РФ. У Росії він уже неосудний", - повідомив він.

Фото: Николай Полозов / Twitter

"Тепер головна інтрига: чи піде російська влада на грубі порушення міжнародних норм, чи все-таки вчинить за законом", - додав адвокат.

Нагадаємо, 27 травня 2013 року молодший син Мустафи Джемілєва Хайсер у Бахчисараї унаслідок необережного поводження з зареєстрованою зброєю свого батька вбив друга сім'ї Джемілєвих Февзі Едемова.

Органи МВС України за фактом вбивства порушили кримінальне провадження за статтею КК України "умисне вбивство". Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсерові у вигляді утримання під вартою і призначив йому кілька експертиз, в тому числі психолого-психіатричну і наркологічну. Хайсера Джемілєва етапували до Києва для проведення судово-медичної експертизи, яка визнала його психічно здоровим.

Мустафа Джемілєв підтвердив, що його син Хайсер страждав психічним розладом і мав схильність до суїциду.

Наприкінці вересня 2014 року Хайсер Джемілєва вивезли з кримського СІЗО у Краснодарський край.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram