ГоловнаПолітика

В умовах демократії суддівська і депутатська недоторканність не потрібна, - Порошенко

Президент сподівається, що вже найближчим часом Вища рада юстиції прийме відповідні рішення

В умовах демократії суддівська і депутатська недоторканність не потрібна, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Довіру пересічних громадян і бізнесу до суддівської гілки влади може повернути очищення системи від нечесних суддів, запровадження відкритого відбору і скасування їх недоторканності.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на форумі Європейської Бізнес Асоціації та Американської торгівельної палати, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми повинні замінити значну частину суддівського корпусу та зробити покарання невідворотним. В умовах демократії суддівська і депутатська недоторканність нам не потрібна", - підкреслив Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що вже найближчим часом Вища рада юстиції проведе своє засідання і ухвалить відповідні рішення.

Президент також заявив про невідворотність "викорінення старих схем наживи" у податковій сфері. "20 років влада годувалася від податкових ям. Всі про це знали і всі говорили, що нічого з цим не можна зробити. Я впевнений - можна. І це буде продемонстровано", - сказав Порошенко.

Кадрові зміни можуть відбутися і в Митній службі, інших органах різних рівнів у разі неналежного виконання службових обов'язків їхніми керівниками та зловживання службовим становищем, підкреслив Президент.

Президент поінформував представників вітчизняного та іноземного бізнесу про практичні кроки з імплементації реформ. Одними з найважливіших Президент назвав кроки, спрямовані на боротьбу з корупцією.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розраховує, що розслідування конкретних кримінальних проваджень бюро почнеться у жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram