ГоловнаПолітика

США схвалили рішення Франції відмовити Росії в "Містралях"

Держдеп назвав таку позицію мудрим рішенням у контексті подій в Україні

США схвалили рішення Франції відмовити Росії в "Містралях"

Франція ухвалила правильне рішення, скасувавши постачання кораблів "Містраль" країні, котра демонструє зовнішню агресію.

Про це під час брифінгу у вівторок сказав офіційний представник Державного департаменту США Джефф Ратке, повідомляє Укрінформ.

"Ми заявляли ще тоді, коли Франція скасувала передачу (двох кораблів типу "Містраль" Росії - ред.), що це було мудрим рішенням у контексті подій на сході України і в Криму", - зазначив Ратке.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, представник Держдепу підкреслив: "Наша позиція (щодо "Містралів" - ред.) з того часу не змінилася".

Він не коментував заяви представників російської влади, які констатували остаточну відмову Москви від французьких кораблів.

Раніше повідомлялося, що Франція передала російській стороні свої пропозиції щодо розірвання контракту. Пропозиції припускають повернення РФ близько €785 млн, які вона зможе отримати лише після видачі російським урядом письмового дозволу на продаж кораблів іншій третій стороні. За деякими даними, Франція може продати "Містралі" Китаєві. Потенційними покупцями кораблів можуть бути також Бразилія, Канада, Єгипет та Індія.

У свою чергу Росія заявила про плани побудувати власні десантні кораблі замість французьких вертольотоносців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram