ГоловнаПолітика

Навколо голосування за членів громадської ради при АКБ вибухнув скандал

Онлайн-голосування виявилося профанацією

Навколо голосування за членів громадської ради при АКБ вибухнув скандал

15 із 48 претендентів на обрання до ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро вимагають визнати результати онлайн-голосування недійсними.

Під відповідим зверненням підписалися Денис Бігус, Віталій Шабунін, Дарина Каленюк, Максим Опанасенко, Аліса Юрченко, Олександра Устинова, Роман Маселко, Олександр Гуменюк, Дмитро Чаплинський, Ярослав Юрчишин, Олексій Хмара, Андрій Марусов, Дмитро Шерембей, Сергій Гула та Олексій Гриценко.

Згідно з правилами, 15 членів громадської ради мають бути обрані шляхом онлайн-голосування на сайті Антикорупційного бюро. Голосування проводиться протягом вівторка.

За словами підписантів звернення, керівництво АКБ не змогло убезпечити процес голосування від штучної накрутки голосів. Так, за одного й того ж кандидата можна проголосувати кілька разів. Крім того, капчу, покликану запобігти автоматичному заповненню варіантів голосування, можна скопіювати.

Реагуючи на скандал, директор АКБ Артем Ситник на брифінгу допустив переголосування членів до громадської ради при бюро.

Він запросив до себе на зустріч о 23:00 представників громадських організацій, які заявили про неналежну технічну організацію онлайн-голосування.

Нагадаємо, рада громадського контролю при АКБ наділена повноваженням щодо відбору детективів та участі в розслідуваннях їхньої провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram