ГоловнаПолітика

Україна створить спеціальну мережу мобільного зв'язку держорганів

Передбачається виробництво радіостанцій спецпризначення

Україна створить спеціальну мережу мобільного зв'язку держорганів
Архив
Фото: www.xakac.info

Уряд розпочав створення Національної мережі мобільного зв'язку державних органів.

Розпорядженням №523-р затверджено план першочергових заходів з її створення на 2015 рік.

Зокрема, Держслужба спеціального зв'язку має вивчити можливість розгортання виробництва радіостанцій спеціального призначення.

Згідно з планом, у травні необхідно визначити потребу спеціальних користувачів у системах і засобах мобільного зв'язку, у червні - підготувати пропозиції щодо вибору технологічної платформи систем мобільного радіозв'язку для окремих груп спеціальних користувачів, продемонструвати пілотні проекти систем мобільного зв'язку спецпризначення, в липні - підготувати техзавдання на розробку ескізного проекту Національної системи мобільного зв'язку держорганів.

У серпні розпорядження передбачає визначення обсягів і джерел фінансування заходів проектування і впровадження цієї системи зв'язку, підготовку пропозицій щодо організації діяльності та взаємодії центральних органів виконавчої влади.

Держслужба спеціального зв'язку відповідальна за виконання плану, також будуть залучені Генштаб, МВС, СБУ, Держслужба з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужба, Міноборони, Нацгвардія, Управління держохорони, Мінфін і Мінекономіки.

Нагадаємо, необхідність спецзв'язку для держорганів обумовлена в тому числі збройною агресією Росії проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram