ГоловнаПолітика

СБУ виявила великий конвертцентр із російським слідом

Гроші в центр надходили від українських держпідприємств.

СБУ виявила великий конвертцентр із російським слідом
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

СБУ спільно з Держслужбою фінансового моніторингу та МВС припинила протиправну діяльність великого конвертаційного центру, через який від початку року в тіньовий обіг вивели понад 800 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-центр СБУ, ці гроші належали державним підприємствам. Кошти надходили в конвертцентр через кілька комерційних структур, які перемогли в тендерах на обслуговування цих державних підприємств. Потім гроші перераховували на рахунки створених шахраями фіктивних компаній і привласнювали учасники фінансової операції.

Більшість фірм для відмивання грошей були зареєстровані на паспорти громадян РФ. Така схема, за задумом шахраїв, мала ускладнити пошук коштів і розслідування протиправних дій для українських правоохоронців.

В офісах конвертцентру провели обшуки, організатора фінансової угоди затримали.

Під час обшуків вилучили 2 мільйони гривень готівкою, ще 5 мільйонів гривень удалося заблокувати на рахунках фіктивних фірм.

Протягом обшуків також вилучили документацію фіктивних підприємств, печатки, чекові книжки, комп'ютерну техніку, паспорти громадян РФ, систему управління рахунками "Клієнт-банк", бойові гранати і зброю з набоями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram