ГоловнаПолітика

Засідання Конституційної комісії перенесли на 5 червня

Комісія почне розглядати матеріали, які напрацювали робочі групи

Засідання Конституційної комісії перенесли на 5 червня
Фото: pravo.ru

Чергове засідання Конституційної комісії відбудеться на початку червня.

Про це повідомив прес-секретар голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, який очолює Комісію, Дмитро Столярчук, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Наступне засідання Конституційної комісії відбудеться орієнтовно 5 червня", - повідомив Столярчук.

Інформацію про перенесення засідання також підтвердили народні депутати - члени Конституційної комісії. Всі вони отримали повідомлення на електронну пошту про те, що "засідання переноситься з 26 травня на 5 червня".

Заступник голови Конституційної комісії, член робочих груп з децентралізації та з правосуддя Віктор Мусіяка вважає, що на найближчому засіданні Комісія підійде до розгляду конкретних матеріалів, які напрацювали робочі групи.

"Я думаю, що після того, як робочі групи остаточно відпрацюють тексти, їх винесуть на пленарні засідання. Але не думаю, що це буде 5-6 червня... Думаю, що ми там лише підійдемо до того, щоб розглядати конкретний матеріал", - сказав Мусіяка, підкресливши, що робочі групи мають обговорити запропоновані проекти в остаточному варіанті, скомпонувати пропозиції.

Мусіяка також повідомив, що останнім часом часто збирається на засідання робоча група з правосуддя. Крім того, за його словами, робоча група з децентралізації вже відпрацьовує текст запропонованих змін до Конституції України.

"Робоча група з децентралізації вже чомусь давно не збиралася, але я знаю, що там працює маленька група фахівців, яка відпрацьовує текст", - сказав він.

Також Мусіяка повідомив, що на засіданні робочої групи з правосуддя планується розглянути питання, пов'язані з Конституційним Судом, прокуратурою і адвокатурою. "Десь другого числа (2 червня) ми розглянемо теми, пов'язані з прокуратурою, адвокатурою і Конституційним Судом, а потім, я так думаю, ми почнемо працювати над текстом", - додав він.

Нагадаємо, 3 березня Петро Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії як спеціального допоміжного органу при президентові України. Комісія має підготувати зміни до Конституції щодо реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Ці зміни планується внести до місцевих виборів, призначених на осінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram