ГоловнаПолітика

Міносвіти передало ГПУ всі докази щодо Табачника

Представники ГПУ отримали необхідну доказову базу, яка була в МОН, ще в листопаді 2014 року

Міносвіти передало ГПУ всі докази щодо Табачника
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти і науки України заперечує заяву заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України Горбатюка С. В. щодо поганої співпраці ГПУ і МОН щодо розслідування діяльності колишнього міністра Дмитра Табачника.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

"6 листопада 2014 року слідчим з особливо важливих справ ГПУ, юристом 1 класу Альохіним А. І. був складений протокол тимчасового доступу до речей і документів, який зафіксував факт вилучення в Міністерстві та долучення до матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014100000000239 від 17.03.2014, ряду документів, що стосуються майнових питань (зокрема, питань оренди та приватизації окремих об'єктів нерухомого майна). Вилучено 32 документи на 185 аркушах", - йдеться в повідомленні.

У Міносвіти зазначають, що представники ГПУ отримали необхідну доказову базу, яка була в МОН, ще в листопаді 2014 року.

"Всю наявну документацію на виконання вимог постанови слідчого судді Міністерством було надано добровільно і без зволікань. Під час доступу до речей і документів зауважень з боку слідчого на адресу МОН або його працівників не надходило", - повідомляє прес-служба.

Міністерство, починаючи з березня 2014 року, неодноразово ініціювало розслідування діяльності Дмитра Табачника, звертаючись до ГПУ, СБУ і МВС, і надаючи всі необхідні документи в межах компетенції, зазначають у відомстві.

Нагадаємо, що 15 травня ЗМІ опублікували інтерв'ю Горбатюка, в якому він заявив, що слідство не отримує допомогти в Міносвіти, яка могла б допомогти з'ясувати найбільші порушення, зокрема при витрачання держкоштів під час головування у відомстві Табачника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram