ГоловнаПолітика

Кримський суд відмовився випустити з СІЗО Чийгоза

Апеляцію заступника голови Меджлісу на арешт відхилено

Кримський суд відмовився випустити з СІЗО Чийгоза
Ахтем Чийгоз возле здания телеканала АTR во время обыска последнего российским ОМОНом
Фото: an-crimea.ru

Верховний суд окупованого Росією Криму відмовився випустити з-під варти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

"Суд тривав недовго, рішення було цілком очікуваним, незважаючи на всі доводи адвоката, які на наш погляд дуже обгрунтовані щодо того, що немає ніяких підстав утримувати Чийгоза під арештом. Захист наполягає на тому, що звинувачення проти нього не обґрунтовані, оскільки події відбувалися не на території Росії, а на території України, і Ахтем Чийгоз є громадянином України. Незважаючи на те, що суд не розглядав які-небудь підстави для його затримання і багато інших аргументів, які наводив адвокат, суд вирішив залишити апеляційну скаргу без задоволення", - повідомив видання "Крым.Реалии" перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

"Суддя, вислухавши всі сторони, вийшов буквально на 2-3 хвилини і повернувся з заготовленим рішенням, зачитавши його. Секретар суду навіть не вийшла разом з ним. Це свідчить про те, що ще до суду було віддруковано рішення, рішення було вже готовим. Але ми іншого й не очікували", - розповів він.

Нагадаємо, Чийгоза заарештували у "справі 26 лютого". Його затримали 29 січня цього року. Спочатку йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім його продовжили до 19 травня, а згодом - до 29 липня включно. 6 травня Чийгоз оголосив голодування після того, як його перевели в карцер. Через два дні його перевели з карцеру у звичайну камеру, і він припинив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram