ГоловнаПолітика

Віце-мер Одеси розповів, чому обшукували його кабінет

За словами Янчука, обшук проводився за зверненням колишнього монополіста ринку ритуальних послуг

Віце-мер Одеси розповів, чому обшукували його кабінет

Заступник Одеського міського голови Олесь Янчук роз'яснив причини проведенyя правоохоронцями слідчих дій у його службовому кабінеті.

"Слідчі заходи проводяться за фактом звернення в правоохоронні органи колишнього монополіста ринку ритуальних послуг Одеси Миколи Пеструєва", - зазначив Янчук, якого цитує Укрsнформ.

За його словами, "в попередні роки Пеструєв, будучи керівником комунального підприємства "Спецпідприємство комунально-побутового обслуговування", монополізував за рахунок коштів міської громади все, що пов'язано з похоронним ринком. Активи підприємства були переведені на приватну фірму "Анубіс", яка належить самому ж колишньому чиновнику і його синові. Використовуючи своє службове становище, Пеструєва побудували свій приватний бізнес в Одесі".

Янчук додав, що протягом останнього року фахівці міськради "проводили планову роботу з перевірки господарської діяльності КП, яке протягом багатьох років очолював Пеструєв. Неодноразово зверталися до правоохоронних органів з вимогою розслідувати злочинну діяльність попереднього керівництва підприємства, включаючи афери з орендою комунальної техніки та розкраданням бюджетних коштів, уточнив віце-мер Одеси.

Він також поінформував, що під час проведення обшуків у його службовому кабінеті та приватному приміщенні правоохоронці "вилучили його комп'ютер". При цьому він висловив сподівання, що правоохоронці об'єктивно перевірять звернення Пеструєва і розставлять всі крапки над "і".

Нагадаємо, 22 травня група співробітників Головного управління МВС України провела обшук у кабінеті заступника Одеського міського голови Янчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram