ГоловнаПолітика

Німеччина готова прокредитувати український Фонд енергоефективності на €200 млн

Україна мусить показати, як повертатиме кошти

Німеччина готова прокредитувати український Фонд енергоефективності на €200 млн
Фото: Макс Левин

Німеччина готова видати 200 млн євро кредиту створюваному в Україні Фонду енергоефективності, повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Є конкретна пропозиція уряду Німеччини про 200 млн євро, які можуть наповнити цей фонд, але їм необхідно чітко продемонструвати, яким чином ці кошти повертатимуться від споживачів цього фонду", - передає слова Зубка "Інтерфакс-Україна".

Чиновник додав, що наповнювати Фонд можуть і через залишок коштів, виділених на субсидії. Цей залишок має збільшуватися паралельно зі впровадженням енергоефективних заходів.

"У нас була проста пропозиція направляти ці кошти на наповнення Фонду і, таким чином, ми щороку будемо зменшувати кількість людей, які звернулися по субсидії у зв'язку зі скороченням споживання газу", - сказав Зубко.

Крім того, уряд веде переговори з МФК, Європейським інвестиційним банком, Світовим банком про кредитування програми Ощадбанку щодо часткової компенсації вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності, щоб знизити процентну ставку на них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram