ГоловнаПолітика

Депутати вимагають люструвати в.о. прокурора Києва

Валендюк у 2008-2014 роках працював на керівних посадах у ГПУ.

Депутати вимагають люструвати в.о. прокурора Києва
Олег Валендюк
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Депутати вимагають провести процедуру люстрації першого заступника прокурора міста Києва Олега Валендюка. Про це йдеться в запиті народного депутата України Ігоря Попова на ім'я генерального прокурора України Віктора Шокіна, пише РБК-Україна.

На думку Попова, Генеральна прокуратура повинна провести перевірку фактів роботи Валендюка на відповідність закону "Про очищення влади".

За інформацією нардепа, Валендюк з 25 березня 2008 р. до 22 травня 2014 р. працював на керівних посадах у ГПУ, а численні скарги й протести громадськості залишилися без належної уваги, що прямо суперечить ч. 1 ст. 3 Закону України "Про очищення влади".

"Особливе занепокоєння викликає факт перебування на одній з найвідповідальніших посад у системі органів прокуратури першого заступника прокурора міста Києва Валендюка Олега Сергійовича, який у період з 25 березня 2008 р. до 22 травня 2014 р. працював на керівних посадах у ГПУ. Незважаючи на неодноразові скарги і протести громадських активістів, ця особа продовжує перебувати на посаді і виконує обов'язки прокурора Києва", - йдеться в депутатському запиті.

У цьому контексті в запиті також зазначено, що "за наявною інформацією, станом на початок березня 2015 р. в органах прокуратури України працює понад 70 осіб, люстрацію для яких застосовують на підставі частини 1 статті 3 Закону (сукупно займали не менш ніж рік (посади) в період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 р.)".

У зв'язку з цим Попов звертається до генпрокурора України з проханням "надати розгорнуту відповідь про причини недотримання вимог Закону в органах прокуратури України та вжити невідкладних заходів щодо неухильного виконання законодавства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram