ГоловнаПолітика

Регламентний комітет направив до ГПУ 80 питань з приводу Клюєва та Мельничука

Павло Пинзеник виключив, що депутати затягують зняття недоторканності

Регламентний комітет направив до ГПУ 80 питань з приводу Клюєва та Мельничука
Фото: rada.gov.ua

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне питання з приводу притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Сергія Мельничука та Сергія Клюєва до 2 червня. Про це в коментарі LB.ua заявив перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник.

Коментуючи розгляд відповідних подань Генпрокуратури на останньому засіданні комітету 20 травня, він уточнив, що з цього приводу у депутатів виникло багато запитань. "Ми попросили Генпрокуратуру надати додаткові документи до текстів подань, близько 80 запитів направили у відомство і чекаємо відповіді", - заявив він.

За його словами, згідно з регламентом парламенту, комітет може розглянути ці подання ГПУ протягом 20 днів. "Строк у комітету з цього питання закінчується 2 червня. Думаю, на наступних засіданнях комітет неодноразово буде повертатися до цього питання", - додав Пинзеник.

Крім того, депутат уточнив, що з приводу Клюєва подання ГПУ стосується тільки вручення йому підозри в кримінальному правопорушенні, а з приводу Сергія Мельничука - затримання і арешту.

"Ми не збираємося затягувати цей процес, але комітет у цій ситуації, фактично, як судова інстанція, тому потрібно ретельно вивчити всі документи", - додав він.

Нагадаємо, 12 травня генпрокурор Віктор Шокін вніс до Ради подання на зняття недоторканності і притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука. Згідно з регламентом, для цього потрібне схвалення регламентного комітету парламенту.

На засіданні комітету 20 травня захисник Клюєва Юрій Сухов вказав на процедурні порушення у складанні подання. За його словами, подання на Клюєва внесено не генеральним прокурором, як вимагає процедура, а його підлеглим. Члени комітету вирішили направити до ГПУ свої запити щодо цих подань і очікують відповідь до 29 травня.

Як відомо, Мельничук підозрюється у бандитизмі та низці інших злочинів, і в сумі депутату може загрожувати довічне ув'язнення. Клюєв підозрюється у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує понад 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram